2012. szeptember 17., hétfő

Freemail SMS értesítő



A freemail email szolgáltatásnál akár SMS értesítő funkciót is igénybe vehetünk, ha azonnali, SMS értesíts kívánunk kapni az általunk bealított feltétel alapján érkező levél esetén.
A funkció használata esetén be kell jelentkeznünk a freemail.hu oldalon. A jobb felső sarokban navigáljunk a 'Beállításaim' menüponthoz, majd a menü felhívása után kattintsunk az "SMS-értesítés" linkre.
Egy másik lehetőség, hogy belépés után a bal alsó sarokban található "SMS kredit feltöltve" után található számra kattintunk.
Az újonnan megjelenő beállítás oldalon először az SMS értesítő státuszát láthatjuk, melynek segítségével ki - és bekapcsolhatjuk a funkciót. Ha még nincs SMS kreditünk, akkor ez az opció nem változtatható.
A következő szekció az SMS kredit vásárlás, ahol kiválaszthatjuk, hogy 10,25 vagy 55 darab SMS kreditet kívánunk megvásárolni.
A cikk írásakor a 10 darabos SMS értesítő csomag bruttó 508 forintba került, így egy freemailes SMS értesít kicsit több mint 50 forintunkba kerül. Nagyobb csomag vásárlás esetén ez az arány kedvezőbben alakul.

Ha sikeresen feltöltöttük egyenlegünket akkor az értesítő további részei is aktiválódik, ahol első sorban beállíthatjuk az telefonszámot, melyre az SMS értesítőt várjuk, illetve egy napi limitet is meghatározhatunk.
A következő "SMS értesítés" szekcióban állíthatjuk be pontosan, hogy mely levelek után szeretnénk SMS-t kapni. Itt olyan opciók válaszhatóak mint pl.: "Mind", "Érkezett mappa", "Nekem címzett" éppen "Felsorolt feladók".
A freemail SMS értesítőt célszerű úgy beállítani, hogy valóban csak a fontos, általunk elképzelt bejövő leveleknek megfelelően küldjön SMS értesítőt a rendszer.

Senki se akar arról értesítést, ha éppen egy SPAM levele érkezett. A legpontosabban akkor végezhetjük a feltétel megadását, ha tudjuk a címzettet, akitől a fontos levelet vagy leveleket várjuk, akkor egyszerűen a "Felsorolt feladók" mezőbe írjuk azt az egy vagy több email címet, amelyekről ha levelünk érkezik, egyben SMS értesítőt is kapunk.
Ha tehát fontos levelet várunk, akkor nagyon hasznos szolgálatot teljesíthet ez a funkció, nem kell folyamatosan a számítógép előtt ülnünk és a postafiókunk bejövő mappáját bámulni, arra várva, hogy mikor érkezik meg az a bizonyos levél. Csupán aktiváljuk a funkciót, majd zsebünkben a mobilkészülékkel bármerre lehetünk, biztosak lehetünk benne, hogy azzan tudni fogunk róla, ha fontos email üzenetet kapunk.